Studia Podyplomowe w Wyższej Szkole Nauk o Zdrowiu -   NAJNIŻSZE CZESNE W REGIONIE  

Studia prowadzone zgodnie w wymogami ministerialnymi.

Nawet do 80% dofinansowania z Urzędu Pracy i PFRON.

Studia Podyplomowe Pedagogiczne o specjalizacji

NAUCZANIE TURYSTYKI, GASTRONOMII I HOTELARSTWA
PRZYGOTOWANIE DO NAUCZANIA PRZEDMIOTU

banner vademecum strona wsnoz 2019

 Studia polecane przez nauczycieli

Rozpocznij Studia Podyplomowe już dziś
  

Teoretyczna część Studiów odbywa się za pośrednictwem platformy MS Teams. Zajęcia praktyczne organizowane są stacjonarnie w nowoczesnych pracowniach akademickich WSNoZ.
 
 
Program studiów jest zgodny z przepisami prawa, w szczególności uwzględnia wymagania określone rozporządzeniem Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego z dnia 25 lipca 2019 r. w sprawie standardu kształcenia przygotowującego do wykonywania zawodu nauczyciela (Dz.U. 2019 poz. 1450).

 
Nawet do 80% DOFINANSOWANIA z Urzędu Pracy lub PFRON
Czesne za semestr: 1100 zł 950 zł
Całkowity koszt studiów:
3200 zł 2800 zł
Czas trwania 3 semestry
Zakończenie rekrutacji i promocja czesnego do 09 08 2021 
Planowany zjazd: 29.05.2021r.

Zarezerwuj miejsce telefonicznie lub online, a dokumenty dostarcz później.

Zapraszamy do zapisów telefonicznie lub osobiście
od pon. do pt. w godzinach 8 - 19, sob. - nd. w godzinach 9 - 14
Zgłoszenia online przyjmujemy całodobowo 7 dni w tygodniu.

Image

Zdjęcie poglądowe dokumentu potwierdzającego ukończenie Studiów Podyplomowych WSNoZ.
Finalnie dokument może różnić się wyglądem i treścią.

Oferta Specjalna
dla osób bez przygotowania pedagogicznego
Studiuj jednocześnie "Przygotowanie Pedagogiczne - Kwalifikacje Nauczycielskie" i "Nauczanie Turystyki (...)" za 4 600 zł.
Zyskujesz 500 zł i I semestr nauki.
Bonus Specjalny
ważny do 09 08 2021
Przy zapisie Drugi Kierunek  20 % taniej   

lub Kurs Języka Migowego za 600 zł
lub Kurs Integracji Sensorycznej za 550 zł  

Skorzystaj z okazji

Zajęcia Praktyczne

Na kierunku Nauczanie Turystyki, Hotelarstwa i Gastronomii (...),ul. Jaracza 74 budynek E pok. 0.3.(parter)
Rekrutacja i Zapisy:

Zarezerwuj miejsce telefonicznie lub online, a dokumenty dostarcz później.

Zapraszamy do zapisów telefonicznie lub osobiście
od pon. do pt. w godzinach 8 - 19, sob. - nd. w godzinach 9 - 14
Zgłoszenia online przyjmujemy całodobowo 7 dni w tygodniu.

Zajęcia Praktyczne

Na kierunku Nauczanie Turystyki, Hotelarstwa i Gastronomii (...),ul. Jaracza 74 budynek E pok. 0.3.(parter)

Czas trwania studiów: 3 semestry

System zajęć: zaoczny (sobota, niedziela), zjazdy co 2-3 tygodnie

Cel studiów:

Przygotowanie metodyczne i dydaktyczne kadry nauczycielskiej do prowadzenia zajęć z zakresu turystyki, hotelarstwa i gastronomii. Ukończenie studiów podyplomowych daje kwalifikacje do prowadzenia zajęć edukacyjnych w szkołach zgodnie z Rozporządzeniem MEN z dnia 1 sierpnia 2017 r. w sprawie szczegółowych kwalifikacji wymaganych od nauczycieli 

Absolwenci studium otrzymują świadectwo ukończenia studiów podyplomowych z zakresu nauczania przedmiotów turystycznych, hotelarskich i gastronomicznych

Adresaci:

Studia przeznaczone są dla osób posiadających przygotowanie pedagogiczne, wykształcenie wyższe (minimum licencjackie) a także dla osób chcących nabyć kwalifikacje do nauczania turystyki, hotelarstwa i gastronomii. 


Wykładowcy:
Zajęcia prowadzone są przez Wykładowców akademickich, doświadczonych Praktyków, Ekspertów i Specjalistów z zakresu turystyki, hotelarstwa, gastronomii

Przedmioty:
  • Systemy informatyczne w turystyce, hotelarstwie i gastronomii
  • Obsługa klienta, obsługa konsumenta
  • Podstawy turystyki, hotelarstwa i gastronomii
  • Usługi podstawowe i dodatkowe w hotelarstwie
  • Marketing usług turystycznych i hotelarskich
  • Podstawy działalności przedsiębiorstwa hotelarskiego
  • Metodyka kształcenia zawodowego w hotelarstwie, turystyce i gastronomii
  • Podstawy turystyki
  • Podstawy działalności gospodarczej w turystyce
  • Organizacja imprez i usług turystycznych
  • Geografia turystyczna
  • Rola pilota i przewodnika w realizacji imprezy turystycznej
  • Organizacja produkcji gastronomicznej
  • Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii
  • Działalność gospodarcza w gastronomii
  • Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem
  • Prawo w działalności usługowej
  • Organizacja żywienia
  • Praktyka zawodowa - 60h
Wymagane dokumenty: 
  • dowód tożsamości - do wglądu
  • formularz zgłoszeniowy do pobrania w Biurze Rekrutacji,
  • dyplom ukończenia studiów I lub II stopnia - można dostarczyć w terminie późniejszym
  • potwierdzenie posiadania przygotowania pedagogicznego
  • potwierdzenie wpłaty 700 zł (na poczet pierwszej raty)
Dodatkowe informacje:
  • Zajęcia odbywają się w salach wyposażonych w sprzęt multimedialny,
  • Jeżeli jesteś zarejestrowany w Powiatowym Urzędzie Pracy i chciałbyś zwiększyć swoje szanse na rynku pracy, istnieje możliwość sfinansowania studiów podyplomowych przez Twój PUP.
  • Infolinia czynna w okresie pandemii do 19:00
    Zastrzegamy prawo do zmiany terminu organizacji, inauguracji kierunku i pierwszych zajęć.

ZAJĘCIA ODBYWAJĄ SIĘ W:
CENTRUM STUDIÓW PODYPLOMOWYCH "VADEMECUM"
ul. Jaracza 74 budynek E pok. 0.3.(parter)
Centrum Łodzi

WYŻSZA SZKOŁA NAUK O ZDROWIU

SANTANDER BANK POLSKA S.A.  61 1090 1072 0000 0001 3570 5223
w tytule przelewu należy podać imię i nazwisko, kierunek i miasto kształcenia
(np. Jan Kowalski/Nauczanie Turystyki, Hotelarstwa i Gastronomii/Łódź)

 Całkowity koszt: 
  3 200 zł 

Promocja do 09 08 2021  
 2 800 zł 

INFOLINIA
czynna codziennie do 19:00
 726 550 055 

 

Zarezerwuj miejsce telefonicznie lub online, a dokumenty dostarcz później.

Zapraszamy do zapisów telefonicznie lub osobiście
od pon. do pt. w godzinach 8 - 19, sob. - nd. w godzinach 9 - 14
Zgłoszenia online przyjmujemy całodobowo 7 dni w tygodniu.